miercuri, 30 iulie 2014

Cum am scapat de acnee - ce n-a mers

Asa cum am scris in postarea de prezentare, vreau sa va vorbesc despre cum am reusit sa scap de acnee, in mare parte pentru ca si eu am fost disperata si am cautat fel de fel de remedii pe diferite blog-uri. Unele mi-au priit, altele nu. Cu ocazia asta mi-am dat seama ca fiecare ten reactioneaza in felul lui, asa ca nu va pot garanta ca ceea ca va voi recomanda eu in urmatoarele postari va va ajuta sa scapati de aceasta problema.
In clasa a IV-a aveam un ten perfect, cel putin asa mi-l amintesc eu.. Dar asta nu mai avea sa dureze mult timp. Tin minte ca fratelui meu, care era atunci clasa a X-a, ii aparuse o forma de acnee - nu severa ce-i drept - iar eu ma simteam foarte norocoasa si chiar imi permiteam sa rad de problema lui pentru ca nu mi se parea asa de serioasa.
Dupa un an, in clasa a V-a, a inceput calvarul. Mama mea incerca sa ma ajute, cumparandu-mi diferite produse pe care ea le credea bune - tot felul de plasturi Balea si batoane corectoare care promiteau multe, dar nu faceau nimic. Dupa aceea, a apelat la medicul nostru de familie care, ca un adevarat specialist, mi-a recomandat pasta de dinti - a fost groaznic. Va dati seama ca asta nu-i decat un mit si nu m-a ajutat cu nimic, dimpotriva..
Prin clasa a VI-a m-am dus la dermatolog - un alt esec. Mi-a recomandat cateva produse care n-au facut decat sa-mi agraveze situatia, cateva antibiotice si mi-a spus sa ma duc sa fac o  ecografie abdominala pentru ca spunea ca am chist ovarian sau ceva de genul. Am fost foarte dezamagita, n-am facut nicio ecografie (si ma simt foarte bine) si, totodata, mi-am pierdut increderea in dermatologi.
Nu am mai folosit nimic pentru o perioada, problema ramasese aceeasi pana cand ai mei m-au convins sa mai fac o incercare la alt dermatolog. Am inceput un tratament ce consta in:
- Sapun ph 5,5 Sebamed
- Spuma de curatare Sebamed
- Zynerit
- Skinoren
Mi-a mers destul de bine cu aceste produse.. Cele doua de curatare sunt geniale si au ramas printre preferatele mele. Problema nu a disparut niciodata complet, dar se ameliorase. Insa, imediat cum incetam sa le folosesc, cosurile reapareau.
Din acel moment am inceput sa fac cercetari pe internet care mai de care.. Am incercat tinctura de propolis si Mibazon (cumparat din farmacie veterinara). Ne-am inteles bine un timp, dar nimic mai mult, iar dupa ce am citit mai multe pareri tind sa cred ca efectele benefice s-au datorat in exclusivitate tincturii.
Am incercat si Brevoxyl, insa pentru foarte putin timp - m-am speriat de efectele adverse despre care am citit si m-am gandit ca problema mea nu era intr-atat de mare incat sa necesite un tratament atat de agresiv. Am uitat sa mentionez ca era vorba de acnee juvenila. Cam atat pentru postarea asta, revin imediat cu cea de-a a II-a, in care va voi spune ce m-a ajutat sa rezolv aceasta problema.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu